Siosiomaga Galue o Kiln tioata

O le siosiomaga galue o le kiln tioata e matua faigata lava, ma o le faaleagaina o mea refractory lining kiln e tele lava ina aafia i mea nei.

(1) Ta'ele o vaila'au

O le vai tioata lava ia o lo'o i ai se fua fa'atatau o vaega SiO2, o lea e fa'ama'i fa'ama'i. Pe a faʻafesoʻotaʻi mea faʻapipiʻi kiln ma le vai tioata, poʻo lalo o le gaioiga o le kesi-suavai vaega, poʻo lalo o le gaioiga o le paʻu ma le pefu faʻasalalau, o lona vailaʻau faʻamaʻi e ogaoga. Aemaise lava i le pito i lalo ma le itu o le puipui o le taele, lea e mafatia ai le faʻafefe o le vai tioata uʻamea i se taimi umi, e sili atu le ogaoga o le tafia o vailaʻau. O piliki siaki o le toe faʻafouina e galue i lalo o le vevela maualuga, kesi ma le pefu tafia, o le faʻaleagaina o vailaʻau e malosi foi. O le mea lea, pe a filifilia mea e faʻafefeteina, o le tetee atu i le pala o le mea sili lea ona taua e tatau ona mafaufau i ai. O le taele u'amea pito i lalo refractory ma le itu puipui refractory e tatau ona acid. I tausaga talu ai nei, fused cast AZS series piliki o le filifiliga sili lea mo vaega taua o le taele uʻamea, e pei o piliki zirconia mullite ma piliki zirconium corundum, e le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina piliki silikoni maualuga.

I le amanaia o le fausaga faʻapitoa o le ipu tioata, o le puipui taele ma le pito i lalo o loʻo faia i piliki refractory tetele nai lo piliki laiti, o lea o le mea e masani ona faʻafefiloi lafo.

Working-Environment-of-Glass-Kiln2

(2) Saluina masini
O le sasaina o masini e masani lava o le sasaina malosi o le tafe o tioata u'amea, e pei o le fa'a'ai o le vaega liusuavai. O le lona lua o le sasaina fa'ainisinia o mea, pei o le mea e fa'atauina ai mea. O lea la, refractories faʻaaogaina iinei e tatau ona maualuga le malosi faʻainisinia ma lelei le sasaina.

(3) Gaioiga vevela maualuga
O le vevela galue o le ipu tioata e maualuga atu i le 1600 °C, ma le fesuiaiga o le vevela o vaega taʻitasi i le va o le 100 ma le 200 °C. E tatau foi ona maitauina o le lining kiln e galue i lalo o tulaga umi-maualuga maualuga. E tatau ona fa'asa'o mea e fa'agata ai ipu ipu tioata i le tafia o le vevela, ma e le tatau ona fa'aleaga vai tioata.


Taimi meli: Oke-22-2021