Le Ta'amilosaga Fa'alelalolagi o Mea Fa'asa'o

O loʻo faʻatatauina o le gaosiga o mea faʻapolopolo i le lalolagi ua oʻo i le 45 × 106t i le tausaga, ma o loʻo faʻatumauina pea le maualuga i lea tausaga ma lea tausaga.

O le alamanuia uamea o loʻo avea pea ma maketi autu mo mea faʻafefete, faʻaaogaina e tusa ma le 71% o le gaosiga faʻaletausaga. I le 15 tausaga ua tuanaʻi, ua faaluaina le gaosiga o uʻamea leaga a le lalolagi, e oʻo atu i le 1,623 × 106t i le 2015, lea e tusa ma le 50% o loʻo gaosia i Saina. I nai tausaga o lumanaʻi, o le tuputupu aʻe o le sima, sima ma isi minerale oloa o le a faʻapipiʻi ai lenei faʻatupulaia, ma o le faʻateleina o mea faʻafefete faʻaaogaina i le gaosiga o oloa uʻamea ma mea e le o ni uʻamea o le a faʻaauau pea le tuputupu aʻe o maketi. I le isi itu, o loʻo faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea faʻafefe i vaega uma. Talu mai le tuai o 1970s, o le faʻaaogaina o le carbon ua avea ma taulaiga. O piliki o lo'o i ai kaponi e le'i mu ua fa'aaogaina lautele i va'a u'amea ma u'amea e fa'aitiitia ai le taumafaina o refractory. I le taimi lava e tasi, na amata ona suia e Castables sima maualalo le tele o piliki e le mafai ona faʻafefeteina. O mea e le mafai ona faʻaogaina, e pei o castables ma mea tui, e le gata o le faʻaleleia o mea lava ia, ae faʻapea foʻi le faʻaleleia o le auala faufale. Pe a faʻatusatusa i le faʻapipiʻiina e le faʻaogaina o le mea faʻapipiʻi, e sili atu le vave o le fausiaina ma faʻaitiitia le taimi ole kiln. E mafai ona matua fa'aitiitia tau.

E le'i fa'atusaina refractory e maua ai le 50% o le maketi o le lalolagi, aemaise lava le fa'atupulaia o fa'amoemoega o castables ma preforms. I Iapani, e avea o se taʻiala i le tulaga o le lalolagi, monolithic refractory ua uma ona faʻatatau mo le 70% o le aofaʻi o refractory gaosiga i le 2012, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina a latou maketi.


Taimi meli: Iuni-06-2024