Fa'aogaina o Piliki Korundum Fused i totonu o le ogaumu fa'ameamea

O se ogaumu liusuavai tioata o se masini vevela mo tioata faʻafefeteina e faia i mea faʻafefe. O le lelei o le tautua ma le ola o se ogaumu liusuavai tioata e tele lava ina fa'alagolago i le eseese ma le lelei o mea e fa'afefeteina. O le atinaʻeina o tekonolosi gaosiga tioata e faʻalagolago i le tele o le faʻaleleia atili o tekinolosi gaosiga refractory. O le mea lea, o le filifiliga talafeagai ma le faʻaogaina o mea faʻafefe o se mea taua tele i le mamanu o ogaumu faʻafefe tioata. Ina ia faia lenei mea, o mea nei e lua e tatau ona aʻoaʻoina, o le tasi o uiga ma vaega talafeagai o mea refractory filifilia, ma le isi o le tulaga o le auaunaga ma le corrosion mechanism o vaega taitasi o le ogaumu liusuavai tioata.

Piliki corundum fusedo loʻo faʻafefeteina alumina i totonu o se ogaumu eletise eletise ma lafo i totonu o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o se foliga faʻapitoa, faʻafefeteina ma faʻasaoina le vevela, ona faʻaogaina lea e maua ai le oloa manaʻomia. O le faagasologa o le gaosiga lautele o le faʻaaogaina lea o le alumina calcined maualuga-mama (sili atu i le 95%) ma se vaega itiiti o mea faʻaopoopo, tuʻu mea i totonu o le ogaumu eletise eletise, ma lafo i totonu o mea faʻapipiʻi muamua pe a uma ona faʻafefeteina i le maualuga o le vevela i luga aʻe o le 2300 ° C. , ona fa'amafanafanaina lea pe a mae'a fa'ama'i, e ave i fafo, ma avea le avanoa e ave i fafo o se oloa mae'a e fetaui ma mana'oga pe a mae'a le galue malulu, mua'i fa'apotopotoga ma asiasiga.
O piliki corundum fused ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu e tusa ai ma ituaiga tioata eseese ma le aofaʻi o alumina: o le muamua o le α-Al2O3 o le vaega tioata autu, e taʻua o piliki α-corundum; o le lona lua o le α-Al2 O vaega tioata O 3 ma β-Al2O3 e tele lava i totonu o mea e tasi, lea e taʻua o piliki corundum αβ; o le ituaiga lona tolu o le tele o vaega tioata β-Al2O3, e taʻua o piliki β corundum. O piliki fused corundum e masani ona fa'aogaina i ogaumu fa'afefe tioata fa'afefeteina o le lona lua ma le tolu ituaiga, e ta'ua o piliki αβ corundum ma piliki β corundum. O lenei tusiga o le a taulaʻi i mea faʻaletino ma vailaʻau o piliki αβ corundum faʻafefiloi ma piliki β corundum ma latou faʻaoga i ogaumu faʻafefe tioata faʻafefe.
1. Su'esu'ega fa'atinoga o piliki corundum fa'afefiloi
1. 1 piliki αβ corundum fa'afefiloi
Fused αβ corundum piliki e aofia ai le tusa ma le 50% α-Al2 O 3 ma le β-Al 2 O 3, ma o tioata e lua o loʻo fesoʻotaʻi e fausia ai se fausaga sili ona mafiafia, lea e sili ona malosi le malosi o le alkali. O le malosi o le pala i le maualuga o le vevela (i luga aʻe o le 1350 ° C) e sili atu le leaga nai lo piliki AZS faʻafefiloi, ae i le vevela i lalo ifo o le 1350 ° C, o lona teteʻe i le tioata uʻamea e tutusa ma piliki AZS fused. Talu ai e le o aofia ai Fe2 O 3, TiO 2 ma isi mea leaga, o le vaega tioata matrix e matua itiiti lava, ma o mea mai fafo e pei o bubbles e itiiti lava le tupu pe a faʻafesoʻotaʻi ma tioata uʻamea, ina ia le faʻaleagaina le tioata matrix. .
Fused αβ corundum piliki e mafiafia i crystallization ma e sili ona lelei tetee corrosion i tioata liusuavai lalo 1350 ° C, o lea e masani ona faaaoga i le vaitaele galue ma tua atu o ogaumu liusuavai tioata, e masani lava i launders, laugutu piliki, piliki faitotoa, ma isi. O piliki corundum fused i le lalolagi e sili ona lelei na faia e Iapani's Toshiba.
1.2 Piliki β corundum fa'afefiloi
Fused β-corundum piliki e aofia ai le toetoe 100% β-Al2 O 3, ma o loʻo i ai se faʻapipiʻi tele-pei o le β-Al 2 O 3 fausaga tioata. Tele ma itiiti le malosi. Ae i le isi itu, o loʻo i ai le lelei o le spalling teteʻe, aemaise lava e faʻaalia ai le maualuga o le corrosion teteʻe i le malosi alkali ausa, o lea e faʻaaogaina i le fausaga pito i luga o le ogaumu liusuavai tioata. Ae peitaʻi, pe a vevela i totonu o se atemosifia e maualalo le alkali, o le a tali atu i le SiO 2, ma o le β-Al 2 O 3 o le a faigofie ona pala ma mafua ai le faʻaitiitia o le voluma e mafua ai ona taʻe ma taʻe, o lea e faʻaaogaina i nofoaga mamao mai. o le faataapeapeina o mea mata tioata.
1.3 Fa'aletino ma kemisi o piliki αβ ma β corundum fa'afefiloi
O le vailaʻau vailaʻau o fused α-β ma β corundum piliki e tele lava Al 2 O 3, o le eseesega e masani lava i le vaega tioata, ma o le eseesega i microstructure e oʻo atu ai i le eseesega i mea faitino ma vailaʻau e pei o le mamafa tele, faʻalauteleina vevela. coefficient, ma le malosi compressive.
2. Fa'aogaina piliki korundum fa'afefiloi i totonu o ogaumu liusua tioata
O le pito i lalo ma le puipui o le vaitaele e fesoʻotaʻi saʻo ma le vai tioata. Mo vaega uma o loʻo faʻafesoʻotaʻi saʻo le vai tioata, o le mea sili ona taua o le mea faʻafefete o le faʻamaʻiina o le corrosion, o lona uiga, e leai se faʻalavelave faʻamaʻi e tupu i le va o mea faʻafefe ma le vai tioata.
I tausaga talu ai nei, pe a suʻesuʻeina faʻailoga lelei o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i le faʻafesoʻotaʻi saʻo ma tioata uʻamea, faʻaopoopo i vailaʻau faʻainisinia, faʻailoga faʻaletino ma vailaʻau, ma minerale, o faʻailoga nei e tolu e tatau foi ona iloiloina: faʻasologa o le tetee o le faʻamaʻi tioata, faʻafefe. fa'ailoga fa'alilolilo ma fa'ailoga fa'akristo.
Faʻatasi ai ma manaʻoga maualuga mo le lelei o tioata ma le tele o le gaosiga o le ogaumu, o le faʻaogaina o piliki eletise faʻafefiloi o le a lautele. O piliki faʻafefiloi e masani ona faʻaaogaina i totonu o ogaumu faʻafefete tioata o AZS faʻasologa (Al 2 O 3 -ZrO 2 -SiO 2 ) piliki fusi. Pe a maualuga le vevela o piliki AZS i luga aʻe o le 1350 ℃, o lona faʻafefeteina o le 2 ~ 5 taimi o piliki α β -Al 2 O 3. Fused αβ corundum piliki o loʻo aofia ai le α-alumina (53%) ma le β-alumina (45%) mea laiti, o loʻo i ai se vaega itiiti o le tioata (e tusa ma le 2%), faʻatumu pores i le va o tioata, ma le mama maualuga, ma e mafai ona fa'aaogaina e pei o piliki puipui puipui vaita'ele ma fa'amafanafana vaega pito i lalo Piliki ma piliki su'i ma isi.
O le mineral composition o fused αβ corundum piliki e naʻo se vaega itiiti o le tioata, lea o le a le sosolo i fafo ma faʻaleagaina le vai tioata i le taimi o le faʻaaogaina, ma e lelei le faʻafefeteina ma sili atu le maualuga o le vevela o le ofuina i lalo ole 1350 ° C. O le vaega malulu o le ogaumu liusuavai tioata. Ose mea e fa'afefeteina lelei mo puipui tane, pito i lalo tane ma launders o ogaumu fa'afefe tioata fa'afefe. I totonu o le fa'ameamea fa'ameamea fa'ainitaneti poloketi, o le fused αβ corundum piliki o lo'o fa'aaogaina e pei o piliki puipui vaitaele o le vaega malulu o le ogaumu liusuavai tioata. E le gata i lea, o piliki αβ corundum faʻapipiʻiina e faʻaaogaina foi mo piliki fola ma ufiufi piliki soofaatasi i le vaega malulu.
Fused β corundum piliki o se oloa paʻepaʻe e aofia ai β -Al2 O 3 tioata mataʻutia, o loʻo i ai 92% ~ 95% Al 2 O 3, naʻo le itiiti ifo i le 1% vaega tioata, ma o lona malosi faʻavae e fai si vaivai ona o le lattice tioata tatala. . maualalo, o le porosity manino e itiiti ifo i le 15%. Talu ai o Al2O3 lava ia ua tumu i le sodium i luga aʻe o le 2000 ° C, e matua mausali e faasaga i le ausa alkali i le maualuga o le vevela, ma o lona mautu vevela e sili ona lelei. Ae peitaʻi, pe a faʻafesoʻotaʻi ma SiO 2, o le Na 2 O o loʻo i totonu o le β-Al 2 O 3 e pala ma faʻafeiloaʻi ma SiO2, ma o le β-Al 2 O 3 e faigofie ona liua i le α-Al 2 O 3, e maua ai se voluma tele. fa'aitiitiga , e mafua ai ta'eta'ei ma fa'aleagaina. O le mea lea, e talafeagai mo superstructures ese mai SiO2 lele pefu, e pei o le superstructure o le vaitaele galue o se ogaumu liusuavai tioata, o le spout i le pito i tua o le sone liusuavai ma lona parapet lata ane, tamai ogaumu leveling ma isi vaega.
Ona e le tali atu i oxides u'amea alkali volatile, o le a leai se mea liusua oozing mai luga o piliki e faaleagaina ai le tioata. I totonu o le ogaumu faʻafefete tioata faʻafefe, ona o le faʻafuaseʻi o le vaapiapi o le inlet o le ala tafe o le vaega malulu, e faigofie ona mafua ai le condensation o le ausa alkaline iinei, o lea o le ala tafe iinei e faia i piliki β fused e tetee. e pala e ala i le ausa alkaline.
3. Faaiuga
Faʻavae i luga o mea sili ona lelei o piliki corundum fused i tulaga o tioata tafia tetee, foam teteʻe, ma maa tetee, aemaise lava lona fausaga tioata tulaga ese, e faigata ona faaleagaina tioata uʻamea. O loʻo i ai faʻaoga taua i le faʻamalamalamaga fusipaʻu, vaega malulu, tamoʻe, tamai ogaumu ma isi vaega.

Taimi meli: Iul-05-2024